WordPress is een van de meest gebruikte en handigste tools om een eigen website te maken. WordPress is een open source platform waarmee je binnen een handomdraai de mooiste websites, blogs en webshops creëert. Het enige wat je nodig hebt is juiste webhosting en beschikking over de nodige creativiteit.

Website bouwen via WordPress

Ook wanneer je geen ervaring hebt met het bouwen van websites is WordPress het aangewezen platform om jouw idee tot leven te brengen in de vorm van een website. Zo is er geen kennis van HTML en CSS vereist, maar hoef je alleen een geschikt template te kiezen om jouw website uit te bouwen. Door de gebruiksvriendelijkheid van het platform maakt WordPress het dus ook voor leken mogelijk om een goed verzorgde website te maken.

 

Wil je liever wat meer vrijheid bij het ontwikkelen van je eigen webpagina, geen probleem! Ook wanneer je wel over de nodige kennis beschikt met betrekking tot het opzetten van je eigen website, ben je bij WordPress aan het goede adres. Zo kun je bepaalde templates volledig naar je eigen hand zetten en er hiermee voor zorgen dat je website ook daadwerkelijk aan al je wensen voldoet.

 

Voor het optimaliseren van je website biedt WordPress een groot scala aan plug-ins aan. Hierbij kun je denken aan plugins die het mogelijk maken om via social media met je klanten te communiceren of plugins die je helpen bij het uitvoeren van je SEO activiteiten.

WordPress webshop starten

Mocht je een webshop willen starten dan kun je ook goed uit te voeten met WordPress. Hiervoor zijn speciale extensies ontwikkeld die je het makkelijk  maken om een webshop te maken van je website. Een van de meest bekende extensies/plugins hiervoor is WooCommerce. WooCommerce neemt je alle lastige technische zaken uit handen, waardoor jij alle tijd kunt besteden aan het verkopen van je producten.

 

Door het grote gemak van opensource software als WordPress is de traditionele manier van websites bouwen langzaam op de achtergrond verdwenen. Met al de voordelen die het platform met zich meebrengt is dit goed te begrijpen. Hieronder nog een keer de verschillende voordelen van WordPress:

Voordelen:

 

  • Gemakkelijk te bouwen met behulp van talloze thema’s
  • Groot aanbod van extensies om je website te verbeteren
  • Goede zoekmachine optimalisatie als Google

 

Zie ook:  https://woensdag.nl/wordpress